Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

FuFuOtick

17. 8. 2008 16:42
hezký den

Jiný člověk, jiné vidění. Nepochopení. Nesnaha pochopit. Z mé strany zbytečné vysvětlování. Nový kabátek historické budovy? ošklivá vyblitá meruňková.  Useknutí rukou? usekla by jste svému dítěti ruku. 8 let vězení. Kdo z vás tady má děti?  Mám jiný pohled. mám jiný pohled. mám jiný pohled na věc. Vy také? Budeme se hádat... o co ? o váš pohled...Na umění? Soukromý nebo státní? Obojí může být stejně hnusný. Já si umím v ulici číst. A vy?? Klec? já žiju v kleci. S vámi?? děkuji nechci...Hezký den

0 0
možnosti

alex hart

18. 8. 2008 11:59
Re: hezký den

Mějte si klidně svůj pohled. Vůbec nikdo Vám ho nebere.

Ale pokud chcete žít v této společnosti, respektujete zákon a společenské normy. Pokud, se Vám to jeví jako klec, tak upalujte do své země zaslíbené a vůbec se zde nezdržujte. Je to škoda pro Vás, ale hlavně pro nás.

.

Tak sbohem a šťastnou cestu a mnoho počmáraných a zničených vlaků a budov v té Vaší skvělé zemi, co Vám nebude klecí !!!

0 0
možnosti

alex hart

12. 8. 2008 13:29
Je to jednoduché,

kdybychom opravdu chtěli, aby se podobné jevy neděly, tak by bylo potřebné vše řádně právně řešit. To znamená každý přistižený by musel 1) na vlastní náklady uvést věc do původního stavu, 2) navíc by byl ještě citelně trestán peněžitým trestem a odnětím svobody 3) za nezletilé děti by nesly odpovědnost rodiče. Žádné případy by se neodkládaly pro nezletilost pachatelů. Mladiství pachatelé by byli v odůvodněných případech mimo jiné umísťování i do nápravných zařízení pro mladistvé. 

Tak by to fungovalo, kdyby to naše společnost chtěla řešit. Jenže naše přiblblá společnost, která za každou cenu preferuje osobní práva před právy společnosti, to dělat nechce, protože k tomu není "politická" vůle. Ona není politická vůle ani k jiným represivním opatřením proti daleko vážnějším zločincům, natož vůči přečinům mládeže.

A to jsou hlavní příčiny stavu, na který si autorka stěžuje. Naše společnost raději trpí ztráty, než by srovnala pár výtržníků a budižkničemů.

0 0
možnosti

alex hart

12. 8. 2008 13:38
Re: Je to jednoduché,

P.S.

Za Rakouska-Uherska byly obecní pranýře. Tak například jeden z mých předků byl pranýřován za to, že z pouhé klukoviny) přeručkoval železniční most. On ale tehdy nepoškozoval žádný cizí majetek. Oni kluci tehdy měli totiž své hnízdo na jednom vysokém pilíři železničního mostu, kde tajně kouřili, vedli řeči a koukali do údolí. A za to byl pranýř! Někdy v roce 1913 nebo 1914 před 1. sv. válkou.

Nechám na každém, aby si to nějak srovnal v hlavě a aby si udělal obrázek o fungování tehdejší a dnešní společnosti. Aby nedošlo k omylu, já nepropaguji zbytečné tresty, ale také nepropaguji lhostejnost k ničení a vandalismu. Když tedy autorka volá po zavření do klece, vzpoměl jsem si na pranýř, kde byl delikvent přivázán a větším trestem než sám výprask byla veřejná ostuda v obci. To byl hlavní moment toho trestu.

0 0
možnosti

nyny.

12. 8. 2008 11:45
v turecku s tím problém nemají

tam je za to bez ohledu na věk 8 let natvrdo (a že tedy kriminál není zrovna fešácký), takže vše je jenom o trestu. Jenže co by člověk čekal v republice, kde doživotí není doživotí, kde výjimečný trest není nic výjimečného, za krádeže se neřekně ani bububu a pedofilům se dávají podmínky.

0 0
možnosti

Hucul

12. 8. 2008 9:17
Souhlas, ale...

Asi nechapete, ze ti cmaralove maji proste jen jiny smysl pro estetiku, jinou subkulturu. Z jejich pohledu je vagon metra ci dum krasnejsi, kdyz ho pocmaraji. Takze mozna Vase multikulti je jen Vocamcad Pocamcad, ze? Umelecke citeni jine subkultury uz proste neskousnete. Zamyslete se nad tim, mozna to neni netypicka lidska vlastnost.

Jinak s Vami souhlasim, cmarat po fasadach je hnus a pachatele by meli byt verejne nejen vystaveni a jmenovani, ale predevsim donuceni skody odstranit vlastnimi naklady a praci.

0 0
možnosti

Andrea Jamborová

12. 8. 2008 11:55
Re: Souhlas, ale...

Ono to ale s estetikou nemá nic společného, pokud se jedná o ničení cizího majetku. A je jedno jestli je to majetek soukromé osoby, nebo státu. Kdysi jsem v zahraničí viděla "sprejery" v akci. To bylo panečku dílo. Měli spoustu obdivovatelů a dokonce i kupců. Byl tam jeden malý, nepatrný rozdíl. Svoje díla tvořili na plátna a skici. A mému uměleckému cítění to bylo velmi, velmi po chuti.

0 0
možnosti

Jana Kolářová

12. 8. 2008 8:31
Přesně!!!

"Vzala" jste mi téma, taky jsem o tom chtěla napsat, ale jste rychlejší -je to šílené, jaká neúcta k vlastnictví tu vláde. Ale nemyslím si, že to je problém těch vandalů těm je patnáct a je to pro ně sport, navíc neznají pojem soukromé vlastnictví ze svého života - většina z nich si vydělala nanejvýš pár korun na brigádě, nemůže jim být líto, když někdo zničí něco, na co se dřeli.

Je to spíš problém vymahatelnosti práva a ta je tu malá. Pamatuju, že jednu dobu se za sprejerství trošku trestalo a hned to oslabilo a místo klikyháků se na domech a zastávkách objevovaly samolepky. Sprejeři v kapuci přes hlavu to důvodňovali tím že se přece nenechají zavřít, tak teď lepí samolepky. Pak trestání pominulo a sprejerství zase zesílilo.

Vámi navrhovaný trest je malý Já bych navrhovala, aby viník byl potrestán tím, že mu pomalujeme triko a plandavé kalhoty, aby se styděl je obléknout a týden bude muset nosit tesilky a svetr s norským vzorem. A bylo by po problému...

Mějte se hezky, JK

0 0
možnosti

Andrea Jamborová

12. 8. 2008 11:45
Re: Přesně!!!

Také jsem pro mnohem přísnější  trestání viníků. Ale "useknout ruku" - to by asi neprošlo.;-) A tak si myslím, když už nic, tak alespoň ta klec jako takové malé zadostiučinění.

0 0
možnosti

Awathorn

12. 8. 2008 8:06
Co dodat?

Co dodat?Je to přesně tak,vytrácí se pevné hodnoty,úcta k čemukoliv...

0 0
možnosti

Jiittkkaa

12. 8. 2008 7:47
Smutný fakt

nenapadá mě co k tomu dodat, ale především mě naprosto fascinuje výraz "není jim lenošno" - nádhera. Posílám karmičku a přeji krásný denVJitkaG

0 0
možnosti

Andrea Jamborová

12. 8. 2008 8:26
Re: Smutný fakt

Děkuji.:-)

0 0
možnosti

CarolusIV

12. 8. 2008 7:38
Musíme zavést jedno pravidlo:

Gauner nemá žádná práva.

0 0
možnosti

CarolusIV

12. 8. 2008 7:36
Do klece ne,

to by se špatně bičovalo, ale přivázat ke kůlu a prodávat rány bičem,  A až se vybere na napáchanou škodu, může jít domů. Pokud se udrží na nohou.

Vsadím se oč chcete, že by to ničení fasád velice rychle přestalo.

0 0
možnosti

alex hart

12. 8. 2008 13:57
Re: Do klece ne,

Bohatě by stačilo, vymáhat majetkové škody od delikventů a v případě nezletilých od jejich rodičů. A to až po exekuce majetku delikventů a jejich rodičů. A tro samozřejmě včetně náhrady všech škod, soudních výdajů a úhrady pořádkových pokut. A kromě peněžitých trestů i tresty odnětí svobody pro mladistvé. To by bohatě stačilo. V podstatě stačí aby naše společnost měla vůli vymáhat tresty adekvátní dnešnímu právu. Jenže to se právě neděje. 

0 0
možnosti

xxr

12. 8. 2008 7:33
Jednoduchá věc -

nechat (donutit) je uvést věc do původního stavu. Ale to bychom narazili na práva nezletilých...

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3050x
Občas sluníčko, občas mraky.