Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Honza

4. 1. 2008 13:24
Když

má rande kráva s volem, tak je to celkem bezpečné,horší je, kdyby to bylo s býkem.

Ale jinak souhlas, denně to zažívám v tramvaji a vždy si tak představuju rodiny odkud ty děti jedou.  Ale přeci jejich vzory vidime v TV show a ještě je za to platí.

0 0
možnosti
JM

blumblum

4. 1. 2008 14:17
Re: Když

Nemyslím si, že jsme nějak špatná rodina. Sprostá slova,resp. jedno (do pr...ele) využívám jen já a to pouze v případě klepnutí se kladívkem do prstu, popř. zachycením malíčku u nohy o křeslo sedací soupravy. Takže tak nějak normálně. Když jsem ale nechtěně vyslechl rozhovor svého potomka hluboce jsem se zastyděl.Doma by toto výrazivo použil pouze jednou... Nemyslím si tedy, že to je rodinou ale prostředím vrstevníků. Nic ale z toho neřeším, při pokládce vlastní ruky na srdce musím prohlásit, že v mládí jsem používal stejně peprný slovník. Ale také s riskem, že když to použiji doma, ponesu si následky.

0 0
možnosti

djsting

4. 1. 2008 13:20
no a co ...

Možná bych se raději pozastavil nad malou slovní zásobou u mladých pubescentů. Ale odsuzovat "sprostá" slova? Není to nic jiného než zvukový projev, kterému člověk přiřadil význam. Např. když polský občan řekne že "šuka žone", tak tím nemyslí že s ní kopuluje, ale že ji hledá. Tak se z toho hlavně nepřipos..er.

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

4. 1. 2008 13:35
Re: no a co ...

Až se náš stát přejmenuje na Polsko a polštinu příjmeme jako svůj rodný jazyk, pak budu tímto výrazem klidně někoho, nebo něco hledat. Zatím jsem ale pořád v České republice, naší řečí je čeština a proto má u nás tento výraz naprosto jiný význam. Pokud budete pro porovnání polohy obou států potřebovat mapu, ráda Vám ji půjčím.

0 0
možnosti
C

carpcarp

4. 1. 2008 13:10
Mlaďasové jsou tupci!

Na dnešní mladé lidi se berou příliš velké ohledy, což vede jen k jejich rozmazlování a křivení jejich charakteru. Vzhleden k tomu, že zatím nic nedokázali a ničemu pořádně nerozumějí, nic  neumí, a jsou neužiteční, slušelo by jim víc slušnosti, pokory a úcty ke starším. Jinak je to jen stádo tupých blbců!

0 0
možnosti
C

celim

4. 1. 2008 13:22
Re: Mlaďasové jsou tupci!

Ale s tím nic už nenaděláte, neboť tupci to již byli ve starověku, ale jen se to jinak projevovalo.:-)

0 0
možnosti
9

99,5

4. 1. 2008 13:10
My jsme nebyli o moc lepší.

Ale pro holky to neplatilo. Jenže víc než dnešní slovník mi vadí ten fakt, že se děvčata baví o sexu s takovou lehkomyslností. Kolik jim asi bylo let?

0 0
možnosti
DD

svarak z krabicoveho vina

4. 1. 2008 15:02
Re: My jsme nebyli o moc lepší.

Doufejme, že aspoň 12+.

0 0
možnosti
JJ

Sporadany_obcan

4. 1. 2008 12:41
Asi vás na tom pisatelko něco fascinuje...

že o tom musíte tady psát.

Ok, proti gustu žádný disputát. A zkuste si odpovědět, zda jste v tu chvíli alespoň jedné z těch dívek třeba náhodou nezáviděla. To je takový úděl "moralistů", jako jste vy...;-)

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

4. 1. 2008 12:55
Re: Asi vás na tom pisatelko něco fascinuje...

Tak teď jste mne dostal. Ano, záviděla jsem jim každé vulgární slovo, které jim odletělo od úst. A že jich bylo.;-)

0 0
možnosti

soto

4. 1. 2008 12:36
Je vidět , že jsme pokryteckou a

nevzdělanou kulturou. To co ty dívenky mají za sebou hlavně v rodičovské a školní výchově , to chcete pro své potěšení jen skrýt slušnými slovy? Tímto  se právě často stává , že člověk na venek slušný a uhlazený , vám klidně otráví život ať už v zaměstnání, nebo přímo zníčí jako partner. Jsme denně trestáni a ubozí právě tím jak velmi si zakládáme na povrchní fasádě místo na přirozených skutečných hodnotách.

0 0
možnosti
PV

Alcator

4. 1. 2008 13:19
Re: Je vidět , že jsme pokryteckou a

Je to trošku jinak... Volba slovníku se projevuje v tom, co pomocí něj lze vyjádřit. Jakmile jednou přepneš na slovník těch děvčat, automaticky tě to odsuzuje k tomu, abys mluvil obscénně - pomocí takových slov totiž nelze vyjádřit "Hezky jsme se nasmáli" ani "Líbilo se mi, když mě objal". Pomocí toho se dá vyjádřit skutečně jen to kopulování a to ještě poměrně primitivně. A naopak, jakmile si zvolíš vyšší slovník, automaticky tě to koriguje, abys mluvil o hezčích věcech (protože když zkusíš pomocí vyššího slovníku popisovat š***ačku, budeš vypadat jako sexuolog sepisující odbornou publikaci a nikoho to nebude zajímat).

0 0
možnosti

jerry

4. 1. 2008 12:35
nedivím se

nedivím se vždyt předseda vlády veřejně fakuje poslanecké kolegy a ještě se tváří jako hrdina.

0 0
možnosti
NB

j@ck

4. 1. 2008 12:21
-

Oni si tihle mladi lide ani nedovedou predstavit, jak vulgarni ve skutecnosti jsou. Castecne za to nemuzou, v kolektivu vsude kolem se mluvi podobne a oni to jen pochyti, prejmou a zacnou pouzivat.

0 0
možnosti

malin

4. 1. 2008 12:13
pohoršení

jsme byli přece stejní ne .... paní moralistko považuji za daleko vhodnější držet se své rodiny a pečovat o její morální růst ... p.s. mravnost nade vše

0 0
možnosti
C

celim

4. 1. 2008 12:17
Re: pohoršení

nesouhlasím,neboť jsme všichni stejní nebyli.No a navíc si myslím, že slovo morálka není sprostým slovem:-/

0 0
možnosti
C

celim

4. 1. 2008 11:57
No pokud si vzpomínám,

tak "volovat" sezačlo, když jsem chodil na základku - předtím to byla nadávka. já jsem tomu nikdy nepřivykl a za nadávku to považuji dodnes. Tak jak kdo mluví, takový je. Slušný člověk vulgarizmy nepoužívá (leda tak v krajním afektu). A podle hesla rovný rovného si hledé , tak sprosťák si nabalí sprostou holku, protože jí jeho výrazivo nevadí. A slušný kultivovaný kluk nebude chodit s holkou , která je sprostá jako dlaždič, neboť mu těžko bude imponovat. Včera jsem shlédnul v televizi medailonek Marka Ebena. Já si vůbec nedovedu představit, že by se choval sprostě a vyjadřoval se sprostě. To, že většina mladých takto mluví je nešlechtí a ani neomlouvá. Je to otázka úrovně člověka.:-)

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

4. 1. 2008 12:48
Re: No pokud si vzpomínám,

Ten medailonek jsem také viděla. Marek Eben je důkazem toho, že kariéra se dá dělat slušně a vkusně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3050x
Občas sluníčko, občas mraky.