Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

martin

17. 12. 2007 17:57
a jak by to fungovalo?

Důvodem rozdělení byla politická schizofrenie slovenských politiků, kteří sice byli pro společný stát, ale všechno chtěli samostatné - prezidenta, vládu, hospodářství... Snad jen armáda by zůstala společná. Proto mne docela štvou řeči o tom, jak jsme rozdělit nemuseli. Stát jakožto útvar má totiž své základní atributy (jedna měna, jedna zahraniční politika, jeden prezident, jedna Ústava atd.) - a ani jedna ze slovenských politických stran kromě VPN je nechtěla. Rozpad byl politickou nutností. A co se po rozdělení změnilo kromě toho, že na hranici člověk ukáže občanku? Nic. Hranice existují jen v lidských hlavách. A Slováci mají aspoň možnost zjistit, že jejich domácí politici nejsou o moc lepší než "federalisté", že ekonomika se jim nezvedla a kromě nějakého abstraktního pocitu "národní svobody" to smysl nemělo. A já Gasparoviče na Hradě a Fica s Mečiarem ve společné vládě ani moc nechci, díky. Stejně to byla jen odluka na pár desetiletí, kterou společná Evropa chtě nechtě setře.

0 0
možnosti

karten

17. 12. 2007 17:21
Slováci?

Pokud Vím tak největší zájem měli právě Slováci když bylo dělení.Je dobře že je každý sám,jen si vzpomeňte kolik šlo za Husáka peněz na slovensko (nové továrny,silnice atd.)Takže kdo chce kam tak ať tam zůstane....[>-]

0 0
možnosti
OZ

Klein

17. 12. 2007 17:13
Domnívám se

že když nám Slováci sem hrnou Romy, když živíme cca 200 slovenských umělců, když dotujeme 30 tisíc slovenských vysokoškoláků--- že by to mohlo i stačit.Známý výraz PENĚZOVOD Z PRAHY DO BRATISLAVY bych okamžitě uťal, protože Slováci byli ti, kteří hystericky řvali a ječeli, že chtějí samostatnost!!! Presid. HAVEL 28.10.1992 se snažil vnutit šílenému davu Slováků, smířlivost, peníze, federaci s mnoha výhodami== a jak to dopadlo, smršť vajíček, sprostých slov, a ochranka taktak ho dostala do obrněného auta. Jen ať Slováci vychutnávají svou svébytnost!!! Já vím, co chtějí, dát nového Husáka na Hradčany a soudruha Fica udělat federálním premiérem!! Jsou to VYŽÍRKY !!!

0 0
možnosti

ancient.mariner

18. 12. 2007 8:33
Re: Domnívám se

Za to Vy jste pane pověstný "pupek světa"...

0 0
možnosti
JN

hraboš polní

17. 12. 2007 16:48
A není už to náhodou

PASÉ?

0 0
možnosti

Franta

17. 12. 2007 16:16
Průzkum

Otázka je, do jaké míry se dá takovému průzkumu věřit. :-/

0 0
možnosti

Jarda

17. 12. 2007 16:00
Myslím, že patříme k sobě.

Ale vrátíme se k sobě jedině až se bude rozpadat EU.

Dnes není znovusjednocení možné.

Jednou z největších překážek znovusjednocení je to, že ČR i po rozpadu užívá původní společnou vlajku. Pro sjednocený stát by tak byla nutností vlajka nová.

Ale až se bude EU rozpadat, budem-li jako národy ještě existovat a nebudeme-li mít svá území obsazená nějakými cizojazyčnými imigranty, bude naše znovusjednocení zcela přirozeným řešením.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3050x
Občas sluníčko, občas mraky.