Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kočkařka

14. 12. 2007 13:59
nevadí

Psa momentálně nemáme, takže nesbírám;-)Jinak bych asi sbírala, zejména na nějakých frekventovaných místech. Nicméně nejaké to psí lejno na ulici mě až tak neirituje, ani když to něj člověk šlápne není taková tragédie, tkaže pokud vidím někoho, že nesbírá, nijak ho kvůli tomu nenapomínám a nebuzeruju.

0 0
možnosti

Hana Dvořáková

14. 12. 2007 13:45
Taky sbírám

i když platím platím poplatek.Jedoduše se mi ekluje tu hromadu někde pod keřem nechat.Sáčky nosím vlastní,vhazuji do běžných odpadkových košů,protože speciálky pro psy jsou jen ve 2 parčících a poněkud zdemolované.Ale přiznávám,že nedávno jsem hromádku ponechala svému osudu,pes si vybral zarostlý kout a když jsem si posvítila mobilem,zjistila jsem,že bych se musela prohrabat použitými papírovými kapesníky,vložkami,vajgly,střepy a lidskými hromádkami.Nejsem tedy už ten vzorný pejskař.;-D

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

14. 12. 2007 13:59
Re: Taky sbírám

Myslím, že je to vše o hygienických návycích. Ono těch lidských hovádek mezi námi chodí mnoho. A nemusí mít nutně v ruce vodítko.

A propó - já bych do takto "útulného" koutku také nevlezla. Takže to se nepočítá.:-)

0 0
možnosti

Jiří

14. 12. 2007 13:38
Jinak - hezký článek, milé odlehčení

Než číst stále něčí politické názory, štvaní na politické strany, co dotyčný nemiluje. Už by jeden myslel, že blog je jen o politickém štvaní. Takže děkuji.

0 0
možnosti

Jiří

14. 12. 2007 13:37
Šlapu na chodník opatrně, je třeba koukat

Takže pak člověk může vratit do jiných lidí, protože kouká, kam by šlápl. Párkrát se mi taky stalo. Není pravda, že to je očištěné za 3 min. Z většího ano, když je možné otrít botu do trávy (málokde). A trocha tam zůstane, a kdo by myslel, že to není cítit, tak se dosti mýlí. Pokud jedu dál tramvají, nevadí, bezdomovci jsou cítit víc. Ale např. v práci, to je problém. Takže pucovat papírovýma utěrkama, za sucha i vlhka, není to hned.

Poplatek za psa nezbavuje odpovědnosti. Výdaje se psy město má - zvláštní koše, tam visí pytlíky - něco stojí. I pracovníci, co to někdy odklízí.

Lidi jsou dobytkové. Nejen že neuklízí, ale klidně nechá, ať se pes vy...e klidně doprostřed chodníku. Je totiž možné psa odvést aspon na obrubní, jenž tam by ho rušily při kadění auta. Tak pěkně doprostřed, lidi se vyhnou nebo roznosí lejna na kopytech...

0 0
možnosti

Jolina

14. 12. 2007 14:08
Re: Šlapu na chodník opatrně, je třeba koukat

Jenomže někdy to vypadá, že dobytkové mají být hlavně ti, co mají psa a s tím zásadně nesouhlasím ;-(

Mám psa a dobytek nejsem. Snažím se sbírat poctivě a souhlasím s tím, že občas lidi řvou ještě před tím, než se pes vykadí, jenom ho vidí, že se chystá a už dopředu dostanu sprďana, že jsem čuně, protože to tam chci nechat. Musím říct, že mám pak opravdu sto chutí ten pytlík v kapse nechat a nic nesbírat, protože největší hulvát je ten, co právě řve a ten by se měl nad sebou zamyslet.

0 0
možnosti
AH

nyny.

14. 12. 2007 13:18
no dávám vám za pravdu

ale docela bych se zastala pána, který vyrukoval s poplatky.Má totiž pravdu, když hodně zapátráte v paměti, tak kdy ž se poplatky zaváděly a hlavně odstupňpvali cenou pro města, tak argumentem bylo, že je to poplatek za znečištění.Čili poplatky ze psů si každý pejskař teoreticky platí právě to, aby ty exkrementy uklízela firma, která poplatek inkasuje, ergo stát. To, že stát vybírá, ale tuto funkci neplní je věc druhá.Já si po svém psíkovi taky uklízím, ale tedy na tohle si pamatuji dost dobře.Poplatky bych zrušila a na druhou stranu bych dávala pokuty za neuklizení, pak by to mělo logiku.

0 0
možnosti

buxus

14. 12. 2007 13:39
Re: no dávám vám za pravdu

Tohle by byla pravda, kdyby za každým majitelem s pejskem jezdila pojízdná sběrna hovínek a vzniklé nečistoty okamžitě uklízela - pak by se ovšem ten poplatek dost prodražil.

Řešení je jednoduché: rozumné jednání všech stran - uklízet si po pejscích, platit za umístění, údržbu a vyvážení odpadkových košů + sáčků a dodržovat zákaz vstupů na děstská hřiště a vybrané travnaté plochy, které by měly sloužit všem, ne pouze jako záchody pro psy.

0 0
možnosti

Adéla

14. 12. 2007 13:02
já zásadně sbírám...

.. ovšem mám pocit, že u nás na Praze 2 jsem asi jediná........ jo a pro toho pána z článku, kdyby používal sáčky k tomuto účelu určené, mohl by se dozvědět, že psí hovínka klidně může hodit do popelnice či do běžného odpadkového koše na ulici, tuto informaci jsem si z nich onehdy přečetla

0 0
možnosti

Selen

14. 12. 2007 12:57
Já většinou sbírám,

hlavně z míst, kde mi to připadá vhodné (na trávě u zástavby, u chodníků apod.) Nemám s tím problém, ale v zásadě mi psí lejno někde v trávě, kudy se nechodí, nepřipadá nic neptřičného. Za pár dní zetleje a zmizí. Co mi ale vadí, jsou poznámky typu "něco jste si tu zapomněl/něco vám upadlo". To na mě jednou zaskřehotala dáma okolo 50tky, když jsem si vyjímečně zapomněl pytlík (nosím v kapse vlastní). Po takové impertinenci bych ten psí výkal neodklidil ani z prostředku Václaváku. Nevím, jestli si ti lidé myslí, že jsou ukrutně vtipní, ale ať se pak nediví záporným reakcím. Zažil jsem to pak ještě několikrát coby náhodný kolemjdoucí. Majitele psa to vždy vytočí, a radši by se na hlavu postavil, než takhle arogantně podané poznámce vyhověl. To by si fobici z psích extrementů měli uvědomit, a jednat slušně, když požadují slušnost od majitele psa.

0 0
možnosti

m.l.

14. 12. 2007 13:02
Re: Já většinou sbírám,

Nebyl jsem u té příhody, ale mně by se též nezdálo správné, kdybyste se vykakal uprostřed Václacíku.

0 0
možnosti

buxus

14. 12. 2007 12:53
Pro JA

To je vynikající logika - platíte si i hasiče, tak proč byste nešel podpálit Národní divadlo, že?

0 0
možnosti

JA

14. 12. 2007 12:02
zásadně nesbírám

Ja lejna po psovi nesbírám a nikdy sbírat nebudu, platím poplatek, ale v celým městě není ani jeden stojan se sáčky. Navíc to pěkně hnojí půdu :) Už jsem si také šlápl nespočetněkrát, ale nedělám z toho tragédii protože nechodím bos a očištění trvá asi 3 minuty. Už jsem se kvůli tomu málem porval . Ještě bychom mohli nosit hadřičky a utírat čuránky

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3050x
Občas sluníčko, občas mraky.