Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pochopil jste vlastne, co tim clànkem Pani chtela rict? Vzdyt ona vubec nehanela Halloween.

0 0
možnosti
TH

Wikipedie.Zvyky Halloweenu se rozvinuly v Irsku na základě zvyků oslavy svátku Všech svatých, který byl přenesen do Irska z Říma. Opírají se o původně židovskou tradici slavení svátků již od předchozího večera, neboť Židé počítali začátek dne již předchozím západem slunce. Vystěhovalci zvyk přenesli v 19. století do USA, kde se všeobecně rozšířil, a odtud ho s expanzí americké kultury přejímaly další země.

0 0
možnosti
BG

Delate z komara velblouda, mozna i velrybu. Nikdo Vam nenuti, abyste Halloween slavila nebo se na nej pripravovala. Tahle pamatka zesnulych tady bude, pokud o to lidi budou stat. My jsme objeli 5 hrbitovu, rozhazeli 9 svicek a par vencu. Ale to neznamena, ze si nemuzeme udelat Halloween. A az budu chtit slavit den sv. Patrika, tak jej slavit budu. Nikomu se nevnucuju.

1 0
možnosti
MV

Ale houby... Helouvín je mejdan a Dušičky vzpomínání. Každej, ať ctí oboje, nebo ať si vybere. Já uziju oboje.

3 1
možnosti
Foto

Je to smutné zjištění. Ale přiznám se, že ty školy a školky mě překvapily. Takové věci by dětem vštěpovat učitelky neměly. Neměli bychom se tomu my, dospělí a rodiče, bráiít? Ať si slaví Hallovween, ale nenahrazují tím Dušičky, Díky za Váš článek..

2 0
možnosti
MV

Už díky rozdílným datum obou svátku nemůže jeden druhý nahradit.

2 0
možnosti
Foto

I15v90a46n 19M98a73r42e45k

1. 11. 2019 12:47

Asi tak, už nemáme Dušičky, ale máme Halloveen., nemáme Mikuláše s čerty a andělem,ale máme Krampusáky, nemáme Ježíška, ale máme Santu s Colou. Nemáme Velikonoce, ale máme Valentýna. A nakonec jak to pravil feldkurát Katz. . . . "budeme mít i míchaná vejce?" ;-( RvRvRv

1 1
možnosti
JP

Nezlobte se, ano, patří se vzpomenout si na předky, ale to naše dušičkové vzpomínání je moc vážné, takové smutné. Mně se Haloween líbí, protože je veselý a pro děti pochopitelný. Já vím, že v USA z toho mají pomalu maškarní plesy pro děti, všude jsou dyně a strašidla, ale co má říct český učitel dětem? Zastavme se, zapalme svíčku a tiše vzpomínejme ... ale v té škole - na koho by vlastně měly děti vzpomínat? Takto se poznají se strašidly, přestanou se bát koster, rodiče jim můžou vysvětlit, že kostru má v sobě každý člověk i zvíře, dítě se přestane bát čarodějnic, pavouků a dalších stvůr i nestvůr. Takže já osobně horuju pro to, abychom slavili obojí. Položili kytku na hrob předků a pak se šli bavit a veselit s dětmi

2 0
možnosti
Foto

I40v68a78n 27M20a34r85e77k

1. 11. 2019 12:49

Nejde vůbec jen o Dušičky a Halloveen,bohužel. ;-(

0 1
možnosti
Foto

Zatím se jedna skupina s druhou nepopere, s pojmem Dušičky a Halloween je to zatím naštěstí tak "půl na půl podobně", jako někdo dokáže horovat pro Babiše a Zemana a někdo jiný je zase zásadně proti nim.;-O;-)

0 2
možnosti
IM

Pokrok nezastavíš...

0 0
možnosti
RK

Pokrok? Připomíná mi to hrdinu, který ve vyhřáté hospodě vykřikuje: Tak jsem je statečně hnal za sebou, a když už to nešlo jinak, vyrval jsem plaňku z plotu a vzniklou dírou zdrhl.

2 0
možnosti
IB

I12v82o 87B47o36u18š86e

1. 11. 2019 11:49

To je jednoduché, na Dušičky můžete prodávat svíčičky a sem tam nějaký věneček, ale na Haloween toho lze prodat daleko víc.

0 0
možnosti
JK

Třeba nebudou vánoce v říjnu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3050x
Občas sluníčko, občas mraky.