Pro pár špinavejch peněz...

  Jsou věci, které mě nadzvednou ze židle, ale pak vychladnu a nemám potřebu to nějak dál rozebírat. Zpráva o soudu, který má rozhodnout o tom, zda Karel Pravec bude, nebo nebude platit škodu na autě, které ho srazilo a jeho řidič ho svým činem odsoudil k jisté smrti, mnou ale hnula natolik, že mám potřebu se k tématu vyjádřit.

 

Soud na základě znaleckého posudku nemůže rozhodnout jinak, než dát za pravdu majiteli auta, tedy firmě ABI Plus v čele se šéfem Pavlem Šimonem. Znalec z oboru dopravy totiž prokázal, že vinu za dopravní nehodu nese chodec.

Nabízí se mi otázka - šéf firmy Pavel Šimon nemá svoje firemní vozy pojištěné? Já jsem se nesetkala s firmou, která by svá auta nechala jen tak mirnix dirnix projíždět silnicemi bez řádného pojištění.

A o jakou částku se tu jedná? Je to zhruba 56 tisíc korun. Pan Šimon a jeho firma je na tom tak mizerně, že má potřebu se soudit s člověkem, který jen díky obrovské náhodě uniknul smrti?

Jistě. Pan Šimon se tu ohání dvěma pohledy na věc. Za prvé zavinění nehody hochem, který mu svým tělem poškodil automobil a za druhé neposkytnutí pomoci Petrem Neisserem. Ovšem dominantou pro pana Šimona je, jak z celé věci vyplývá, kus plechu na úkor lidského života.

Také mám na věc dva pohledy. Za prvé vidím kluka, který přežil svou smrt. Následky, především ty psychické, ho budou provázet celý život.

Za druhé vidím člověka, který svým postojem ztělesnil lidskou nemorálnost, necitlivost a hamižnost.

Být rodičem onoho hocha , hodila bych ty peníze panu Šimonovi do obličeje. Ty peníze budou stejně jednou provždy špinavé. Zkrátka špína špíně.

Dopsáno po uzávěrce: Naštěstí ještě existuje lidský rozum a soud rozhodnul ve prospěch sraženého hocha.

 

Autor: Andrea Jamborová | pátek 13.11.2009 9:21 | karma článku: 34,72 | přečteno: 3710x
  • Další články autora

Andrea Jamborová

Nechovej se jako debil...

28.6.2017 v 8:46 | Karma: 21,13

Andrea Jamborová

Už víme? Leda kulový…..

20.10.2014 v 14:26 | Karma: 11,82

Andrea Jamborová

Vejdi a neuškoď !

29.2.2012 v 8:23 | Karma: 13,52

Andrea Jamborová

Říkám hlad, myslím chlast

2.2.2011 v 10:53 | Karma: 29,51