Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ursula

2. 2. 2011 21:39
Sampis...

Teď jsem přečetla příspěvky a to co tady předvádí "sampis" je příšerné.Myslím,že tou schizofrenii trpí on.;-O

0 0
možnosti

certik_bertik

2. 2. 2011 15:14
víte

občas jim taky pár drobných dám, ale ne moc často, ono těch peněz taky moc není aby se mohly pořád rozdávat. Na druhou stranu si uvědomte, že když už je člověk v téhle situaci tak je lepší být pod parou, alespoň vám to tak nevadí.

A na konec bych řekl, že jak bude ekonomika padat, tak se dá předpokládat, že počet bezdomovců bude raketově narůstat, takže si uvědomte, že za chvíli na té ulici můžete být klidně i vy. Stačí se někdy opozdit s nájmem, nebo něco nezaplatit a to na to člověk může i zapomenout a už jste tam a bez šance na návrat

0 0
možnosti

mojepostovnischranka

2. 2. 2011 14:52
Autorce KARMA + sampis je "mimo misu"

0 0
možnosti

myskastuart11

2. 2. 2011 14:43
Ve vší úctě,

Sampis, ale zmatek v tom máte vy. Ať už by byli duševně nevím jak choří, není možné začít psychiatrickou léčbu bez toho, aby se nejdříve (nebo současně) léčili ze závislosti na alkoholu. Teprve po delší době abstinence je možné zjistit, jak vlastně duševně nemocni jsou. Jestli psychické poruchy byly již před nadužíváním alkoholu, nebo jsou důsledek nadužívání. A u nich platí známé - místo mozku má z piva kostku. Oni díky alkoholismu jsou totiž v absolutním jinde. Pokud dobrovolně nenastoupí ústavní protialkoholní léčbu (a to nenastoupí, bo jim mozek už realitu nebere), tak se prostě uchlastaj, umrznou, zemřou na selhání orgánů atd. Takže souhlasím s autorkou. I když na druhou stranu, koupit jim denně litr vodky, máme je rychleji z krku.

0 0
možnosti

lahab

2. 2. 2011 14:38
sampis je machr.

Podle toho co píše, tak je povoláním psychiatr a vyšetřil všechny bezdomovce v ČR.

 A nebo je to jinak a prostě jenom mele nesmysly a uráži všechny, kdo mají jiný názor. To má taky pojmenování, jmenuje se to sociální idiocie.

0 0
možnosti

mojepostovnischranka

2. 2. 2011 14:07
Podle reakcí diskutéra/ky sampis nabývám dojmu, že

nějakou chorobou trpí on/a. A možná by (ke štěstí všem) mohla být i smrtelná.

0 0
možnosti

kočka

2. 2. 2011 14:11
Re: Podle reakcí diskutéra/ky sampis nabývám dojmu, že

Tak to jsem ráda,že to vidím stejně!;-)

0 0
možnosti

Jarcho

2. 2. 2011 13:43
Křehká je hranice

mezi člověkem "spořádaným" a troskou na ulici.

Stačí málo a už se člověk veze.

Mně je jich líto.

A nesoudím je, abych nebyl souzen.

0 0
možnosti

stařec bez moře

2. 2. 2011 12:18
Bezdomovci jsou ostudou

civilizovaných zemí. Pseudohumanismus, který razí, si neví rady s lumpy i s bezdomovci. Je to v celé Evropě a svědčí to o tom, že tenhle systém umírá.

0 0
možnosti

sampis

2. 2. 2011 12:20
Re: Bezdomovci jsou ostudou

Ostudou jsou omezení  a hloupí lidé, kteří si sice můžou o věci něco zjistit, ale jsou líní a tupý to udělat. Blik.

0 0
možnosti

sampis

2. 2. 2011 11:45
Stokrát ohraná písnička

pseudo příkladu s jídlem. Kolikrát už jsem to četl? A stokrát oberaná ukázka vlastní malosti a ozenosti. Než začněte někoho kritizovat tak si zjistěte, o co jde.  Můžeme vést debaty o tom, jestli to je alkoholismus, který vede k schizofrenii a maniodepresivním chorobám, nebo naopak schizofrenie a maniodepresivní poruchy, které vedou k alkoholismu. Ovšem faktem zůstává, že jsou to zejména tyto smrtelné choroby, které dostávají ty lidi na ulici. Rozbíjí jejich vztahy a zázemí. A pak přijdete vy, a z tepla domova a zázemí začnete kázat o morálce. Nechcete zajít do Jedličkova ústavu a vést tam přednášku na téma, že bez práce nejsou koláče? 

Popravdě řečeno, ti lidé vás nepotřebují. Jsou to asociálové, díky svým chorobám. Nedokáží žít ve společnosti, proto jsou na jejím okraji. Vám vadí jejich řev a smrad, mě zase vaše omezenost. Oni se mohou vyléčit, přestat řvát a mohou se umýt. Vy ale svoji hlopost potáhnete až do konce života a nikdo vám nepomůže. Možná lituju víc vás než je.

0 0
možnosti

úplně nová Viktorka

2. 2. 2011 12:04
Re: Stokrát ohraná písnička

Nevím, jaká je situace v Brně, ale v Praze je asi víc terénních sociálních pracovníků než bezdomovců. Cesta pro toho, kdo se opravdu chce umýt, vyléčit nebo aspoň vypadnout z ulice, je snadná.Nechci rozebírat úroveň tzv.sociální práce, to je jiná pohádka.  Ale je to nabídnutá pomocná ruka.

0 0
možnosti

mira7788

2. 2. 2011 11:34
tak kdyz vam rekne

ze chce na chlast tak mu nedate tak se nemuzete divit ze to zkousi pres jidlo. jinak s jidlem bezdomovci v dnesni dobe asi moc nemaj protoze supermarkety vyhazujou prosle zabalene jidlo do kontejneru a clovek tam muze najit i parmskou sunku rozhodne jogurty pecivo atd. staci prelezt plot. jinak nechapu proc by melo byt spatny jim davat na chlast. co maj asi jinyho delat kdyz jsou na ulici nez chlastat. myslite ze ty lidi by nechteli zit jako vy? chteli ale neco jim v tom brani. kazdej by chtel zit stastnej a spokojenej zivot ale ne kazdej na to ma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3050x
Občas sluníčko, občas mraky.