Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tojsouveci

15. 5. 2009 11:44
Asi

Asi to tak musí být. Je jedno jestli vyšší snahu o pořádek, vaření, pochopení pro druhého atd. vyvine muž nebo žena. Ale poté se ten "obsluhovaný" začne měnit na líného parazita, který si absolutně neváží úsilí toho druhého. Naopak. Jelikož ten druhý (druhá) vykonává téměř všechny domácí práce, tak se parazit začne nudit a pro vyplnění svého "volného času" si začne hledat zábavu. Touto zábavou nebývá téměř nikdy individuální sport, četba knih, vzdělávání apod.. A když už sport, tak kolektivní, každopádně spojený s hospodou nebo je to hospoda samotná, milena či milenec atd. :-(

0 0
možnosti

Bětka

15. 5. 2009 10:37
I toto se stává

Já dodám ještě jiný příběh:muž,třicátník,polosirotek,dlouho žil jen s matkou.Jel v 80.letech pracovně na několik let do Anglie,seznámil se s tlumočnicí,která se od střední školy živila sama a starala se sama o sebe.Mladému muži velmi imponovala,české holky přece visí rodičům na krku až do promoce.Vzali se,už po revoluci se vrátili sem do Čech.Narodil se syn a Angličanka se od 5ti letého dítěte vrátila zpět na ostrovy.Celé městečko ji odsoudilo.Nikdo nechtěl vidět,že tchýně,u které bydleli,dělala peklo-mladá je doma,musí přece vyprat,uvařit,uklidit,na pole kopat a ve vinohradu je taky práce nad hlavu.Rozplynuly se sliby,jak manžel pomůže,aby mohla překládat a vyučovat.Neustála to a smířila se s tím,že syna uvidí na Vánoce a o letních prázdninách.Výsledek- kluk čeká,až mu bude 18 a zmizí za mamkou.S babičkou by se totiž udusil.Život píše romány a je snadné odsoudit jednoho nebo druhého.Do kuchyně a ložnice nikomu nevidíme.Nemluvím samozřejmě o narušených jedincích.

0 0
možnosti

Wendolene

15. 5. 2009 15:15
Re: I toto se stává

A proc si nevzala to dite sebou???? To, ze odesla sama, svedci spis o necem jinem...

0 0
možnosti

georgino

15. 5. 2009 8:36
Šikovná

Moc dobrý, ale bohužel až příliš často pravdivý a smutný. Vždycky jsem měl za to, že máma opustí své dítě jenom pod nějakým trestem, díky nějaké duševní poruše, prostě je to proti přírodě. Ten chlap to dítě vychová, ale nemůže být tátamáma, stejně tak to těžce musí zvládat ta žena. Tyhle samostatné jednotky obdivuji, nechtěl bych být v jejich kůži. Ale život je holt někdy na prdlačku.

0 0
možnosti

14. 5. 2009 16:23
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Andrea Jamborová

14. 5. 2009 23:14
Re: hmm...

Děkuji.

0 0
možnosti

Wendolene

14. 5. 2009 15:53
S temi Honziky se nejak roztrhl pytel

Hloupy Honza - clanek na blogu o chladne potvore, konec si doplnite sami. Bohuzel vsude na svete je stejny system, je hodne tezke dokazat, ze otec bude pro dite lepsi nez matka. Jen malokdy sveruji do pece otcu deti, vas pribeh je vyjimka. Znam par paru, kde by na tom deti byly lepe u otce, ale soudkyne mela samozrejme jiny dojem..

0 0
možnosti

Vikina

14. 5. 2009 16:04
Re: S temi Honziky se nejak roztrhl pytel

Možná by stálo za to se začít domáhat emancipace a trvat na poměrném zastoupení mužů ve funkcích sociálních pracovnic (pracovníků).

0 0
možnosti

jenomselskyrozum

14. 5. 2009 15:32
Karma

bohuzel, vetsinou to dopada mnohem hur. Monika u soudu dite bez problemu dostane do sve pece a nekolik let Honzu vydira jak financne, tak citove. Mam za sebou neco podobneho. Ta moje neprisla domu treba i tri dny, kdyz se objevila sezrala co nasla prevlekla se a zase zmizela. A ja to nakonec musel jeste vyprat, protoze po par dnech to tam zaclo zapachat. Kdybych to vyhodil tak bych u soudu dopadl spatne jak mi zdelil pravnik. No a kdyz mi socialni pracovnice zdelila, ze to neni duvod abych maleho dostal do pece ja, tak to ve me bouchlo a rekl jsem ji, ze v tom pripade je stejna mrcha jako ta moje a nemame se dal o cem bavit. Druhy den jsem se dozvedel, ze je to manzelka meho sefa. To byla sranda. Ale nakonec to dobre dopadlo a kluka jsem dostal.

0 0
možnosti

Andrea Jamborová

14. 5. 2009 15:45
Re: Karma

Mně nezbývá než Vám pogratulovat a upřímně popřát hodně štěstí.

0 0
možnosti

Lenka Leon

14. 5. 2009 15:28
Je to tak...

... je to jako nejakej zakon schvalnosti, taky mam podobnou kamaradku, ktera ma chlapa, co by ji snesl modry z nebe, ale ta mu neudela nic dobryho.... a on nema nejak silu se zvednout a odejit.

0 0
možnosti

Andrea Jamborová

14. 5. 2009 15:51
Re: Je to tak...

Některý ženský jsou opravdu velký potvory. A bývá to ještě horší, když najdou pár sekundantek, který je budou obdivně poplácávat po ramenou a utvrzovat je, jak jsou v té vypočítavosti dobrý.

0 0
možnosti

petrph

14. 5. 2009 15:15
a kdo by to četl.

Tak možná že dobrých příkladů je spousta , ale kdo by to četl nebo se to to zajímal..- vždyť si to představte - Poznali se, měli se rádi, vzali se, a měli děli, o které se oba vzorně starali po celý život.  Tak možná jako epitaf při zlaté svatbě. Jinak si vzpomínám jen na 2 umělecká díla, která z toho těžila - Kája Mařík a S tebou mě baví svět....

0 0
možnosti

jirkaknop

15. 5. 2009 6:14
Re: a kdo by to četl.

Ono těch děl bylo víc. Když je ten Máj , tak pokud by K.H.Mácha nezemřel,určitě by pokračoval až do té smrti po starostech s dětmi.

Velmi pěkná kniha je Vejce a já , jen se obávám,že teď nebude k dostání.

0 0
možnosti

Jiittkkaa

14. 5. 2009 13:52
Smutné,

většinou to tak chodí, když je ženská mrcha má hodného chlapa a když je prevít chlap, má hodnou ženu. Asi to tak má být, už kvůli těm dětem - alespoň jeden rodič se o ně postará.:-/JitkaG

0 0
možnosti

Andrea Jamborová

14. 5. 2009 14:04
Re: Smutné,

Tenhle hodný chlap (opravdu je hodný) si toho potom ještě (tentokrát už bohužel i se synem) "užil" mnohem víc. Toho by bylo na hodně článků.:-/

Máte pravdu - hodnej chlap=mrcha, hodná ženská=debil (mršák?).

0 0
možnosti

BoboHml

14. 5. 2009 13:34
Chi

vzpomenu si na případ kdy soudkyně chtěla po muži,aby jí řekl jak se vaří krupicová kaše a když to samé chtěl jeho advokát po ženě,tak soudkyně řekla - Ona nemusí je přeci máma.

Tolik o objektivitě soudu.U nás v republice musí být muž téměř svatý a žena se musí k soudu dostavit pomalu ožralá,aby chlap měl vůbec šanci.

0 0
možnosti

Jarcho

14. 5. 2009 14:06
I když přijde ožralá,

tak nemá šanci.

I když prokáže těžký dlouhodobý alkoholismus - stejně soud svěří dítě té ženě.

Jedině když ta žena dítě nechce a souhlasí s tím, aby zůstalo pro dobu po rozvodu u otce, svěří soud dítě otci - ale i pak se cuká.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3050x
Občas sluníčko, občas mraky.