Diskuse

Projekt Vagón

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alex hart

6. 5. 2008 17:10
Zvůle ...

Někdy tak v roce 1993 běžel v televizi asi šestihodinový dokument o koncentračních a vyhlazovacích táborech. Zvláštní místo v něm měla organizace transportů Židů z celé Evropy a vyhlazovací tábor Treblinka, o kterém se ani moc neví, ale vyvraždili v něm množství lidí srovnatelné s Osvětimí. Osud těchto dokumentů je, že se zařazují na pozdní noční hodiny, aby se na ně dívalo co nejméně lidí (???).

Nechci teď dodetailu opakovat fakta, ale zmíním zde, že například Židé si museli do lágrů platit lístek do vlaku, že veškerý movitý majetek Židů byl ukraden Němci, případně také rozkraden místními, že Treblinka fungovala tak, že lidé šli z vlaku přímo do plynu. Ani tam neměli lágr. Jen plynové komory...

Té nacistické zvůle bylo mnoho. Lidé by si ale měli uvědomit, že každý režim, kde není dostatečná kontrola, přináší zvůli vládnoucích. U nás dnes koncentráky nejsou. To ale neznamená, že neexistuje zvůle vládnoucích. U nás se to projevuje rozkrádáním státního majetku (=veřejných financí).  

0 0
možnosti

ŠtěpkaX

6. 5. 2008 21:12
Re: Zvůle ...

Nevzpomenete si, prosím, na název toho dokumentu?

Do Treblinky přijelo několik transportů z tehdejšího Československa - několik tisíc lidí, z nichž přežili pouze DVA MUŽI.

Jeden z nich Richard Glazar napsal o tom román Treblinka, slovo jak z dětské říkanky. Drásavé čtení. Několik měsíců jsem se rozhodovala, než jsem si ho přečetla.

Je škoda, že takové dokumenty vysílají tak pozdě, ale je důležité, že se vůbec vysílají. Kdo chce, čas si najde. Lidem, kteří jsou lhostejní k cizímu neštěstí, se musí tyto věci překládat jako šafránu, protože nechtějí být ani na chvilku smutní a raději si hlavu vymývají nekonečnými seriály a reality show.

0 0
možnosti

kion1

6. 5. 2008 11:33
Volič Národní strany

Není toho moc co říct.Karma.R^

0 0
možnosti

ditav

6. 5. 2008 10:44
jestli ma nekdo zajem ....

http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=53314

fakt to stoji za to. ted zrovna "parkuji" v Brne.

0 0
možnosti

Pepan A2

6. 5. 2008 10:03
Doslova mě z Vašeho článku mrazilo.

Tohle téma asi nebude mít moc vysokou karmu, ale díky, že jste tady připomněla osudy těch, kteří nebyli "tou správnou rasou". Zaslouží si, abychom na ně pořád vzpomínali a nedovolili, aby se tyto hrůzy už nikdy neopakovaly.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS